Situacija je bolja, virus se polako gasi, lošije stanje u Nišu, Prokuplju, Aleksincu…

0
77

Prema poslednjim podacima u Srbiji je potvrđeno još 304 slučaja koronavirusa. Preminulo je još 7 pacijenata. Kako je saopšteno, na respiratoru se trenutno nalazi 126 ljudi, a od opakog virusa u Srbiji je izlečeno 637 osoba. Za 24 časa testirane su 3.462 osobe, ukupno 36.028.

Ukupan broj zaraženih, tako, danas iznosi 5.994, a od početka epidemije preminulo je ukupno 117 osoba

Što se tiče zdravstvenih radnika, testirano je njih 6.795, a na korona virus pozitivno je njih 642.

“Situacija vidno bolja, iz dana u dan! Nije ista situacija u svim delovima Srbije. Lošije stanje u Nišu, Prokuplju, Aleksincu”, kazao je epidemiolog Predrag Kon.

Kon je naglasio da koronavirus u Srbiji usporava i da će to u narednim danima pokazati i brojke, najavljujući ublažavanje nekih mera posle Vaskrsa, posebno za najstarije.

“Što se tiče najave da će penzionerima biti omogćena šetanja posle Uskrsa, epidemiolog dr Predrag Kon je rekao da će starijima biti omogućeno kretanje od Uskrsa, utorkom, petkom i nedeljom, pola sata, 600 metara od kuće, odnosno u krugu od 300 matara. Testiranje se sve više povaćvanja, imamo situaciju koja je bolja i vidno se poboljšava iz dana u dan, tako da počinje razmišljanje o popuštanju mera” rekao je dr Kon.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“