Šarčević: Ove školske godine neće biti povratka u škole klupe, raspust krajem maja

0
68

Ove školske godine neće biti vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave. Raspust počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, a koja je ovaj put, tokom vanrednog stanja, bila onlajn“, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević.

Ministar je najavio da će biti izmenjen Pravilnik za ocenjivanje, jer sada ne postoji tromesečje, kao ni dosadašnji vid završnog ispita.

„Oko ovog pitanja se prepliću različiti interesi, počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature. To je najlakši scenario, koji, međutim, ne bi bio i najpošteniji, jer bi to značilo da će pojedine škole upisati đaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole“, kazao je on.

Šarčević je dodao da će za dve do tri nedelje to ministarstvo predstaviti model, koji će odgovarati epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i biti u skladu sa zaključkom i scenarijem koji će se primenjivati u Evropi za završni ispit.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“