Trideset posto obolelih čine mladi ljudi, među zaraženima i novorođenčad

0
70

Epidemiolog Branislav Tiodorović je izjavio da među najtežim bolesnicima u Nišu 30 odsto čine mladi ljudi, a među obolelima ima sedam novorođenčadi.

„Gledao sam podatke u Nišu i došli smo do zaključka da među najtežim bolesnicima imamo 30,24 odsto mlađih ljudi, 40-55 godina“, rekao je Tiodorović i ponovo pozvao na poštovanje mera.

Prema podacima objavljenim u četvrtak, u poslednja 24 sata testirano je 3.194 osoba, od kojih je 445 pozitivno. Umrle su još četiri osobe.Broj zaraženih popeo se na 5.318, dok je 103 osoba preminulo od početka epidemije, među kojima je i pet zdravstvenih radnika.

Epidemiolozi su istakli da u ovom momentu nema potrebe za izolovanjem čitavih gradova.

Ruski vojni stručnjaci izvršili su u Srbiji, u okviru mera za suzbijanje virusa korona, dezinfekciju još 11 objekata, a među njima je i Vojna akademija.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, u poslednja 24 sata dezinfikovane su i gradske bolnice i Domovi za stare u Ćupriji i Nišu.

Takođe, u Leskovcu i Zaječaru je izvršena je analiza epidemiološke situacije i date su preporuke za suzbijanje virusa.

„Ruski vojni lekari su izvršili analizu epidemiološke situacije. Tri jedinice lekara i medicinskih sestara su učestvovale u pregledanju i lečenju 37 pacijenata inficiranih virusom korona u bolnicama u Leskovcu i Zaječaru“, navodi se u saopštenju.

Do sada je ukupno dezinfikovano 39 objekata u osam gradova u Srbiji, a vojni lekari iz Rusije su pregledali i lečili 341 pacijenta.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“