SPORT POSLE KORONE Besplatna online konferencija 21. aprila

0
78

Sportska industrija, prvo preporukama, a onda i uredbama o zabrani okupljanja ljudi, doživela je masovan gubitak neodržavanjem svojih aktivnosti: treninga i takmičenja. Pored turizma i ugostiteljstva jedna je od onih koja najviše trpe zbog pandemije. Situacija u zemlji i regionu je nešto drugačija usled visokog procenta finansiranja sporta iz budžetskih sredstava.

O ovi i drugim pitanjima na istu temu razgovaraće se u utorak 21. aprila od 12 do 13:30 sati na besplatnoj online konferenciji za sportske radnike i profesionalce u sportu “Sport posle Korone”. Na konferenciji će govoriti donosioci odluka svih sektora važnih za funkcionisanje sporta kao efikasnog sistema: predstavnici donosilaca javnih politika u sportu, vlasnici sportskih prava, mediji i privreda.

Naime, najviše su ugrožene profesionalne lige i sportski klubovi i takmičenja koja se finansiraju pretežno na tržištu, bilo kroz članarine iil kotizacije. Ostaje nepoznanica na koji način će sport izaći iz pandemije, koje su posledice trenutnog stanja kao i tema za diskusiju: šta sve sportske organizacije i sistem u celini mogu uraditi danas kako bismo se pripremili za neizvesnu budućnost koja stoji pred nama? “ – pita Veroljub Zmijanac, moderator i inicijator konferencije.

„Konferencija će okupiti najrelevantnije stručnjake koji će na ovo pitanje pokušati da zajednički daju odgovor. Pozivamo sve medije, zaposlene u sportskim savezima, strukovna udruženja, predstavnike kompanija koje se bave sponzorstvima ali i vlasnike privatnih sportskih klubova, objekata ili događaja da nam se pridruže instaliranjem aplikacije zoom.us i klikom na link za prijavu ovde. Konferencija je besplatna i otvorena za sve. Govornici: ● Milena Mićanović, rukovodilac marketinga i PR Vojvođanske banke ● Damir Štajner, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije ● Nikola Penić, generalni sekretar Sportskog saveza Beograd ● Srđan Erceg, komentator Sport Kluba i direktor Huge Medije ● Miro Antić, partner/CXO, M2Communications ● Alen Bošković, generalni sekretar Dubrovačkog saveza sportova i organizator DuMotion ● Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona Organizator konferencije su agencija SportIT i sajt Trčanje.rs moderator je Veroljub Zmijanac, direktor i partner SportIT. Besplatno se prijavite ovde „, navodi se u saopštenju.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“