Zbog povećanja broja obolelih na Jugu Srbije, u Leskovcu će biti Covid bolnica! Pirotska bolnica nije predložena za te namene!

0
83

16. april 2020. 20:00
Korona virus
Pirot Plus Online

Posle nedavnog boravka predsednika Aleksandra Vučića u Nišu i razgovora sa predstavnicima Nišavskog i Topličkog okruga, ocenjeno je da je ovaj deo Srbije postao žariste virusa.Tom prilikom formiran je Krizni štab na čelu sa ministrom Branislavom Nedimovićem. U Štabu je i profesor doktor  Branislav Tiodorović.

 Kako se broj zaraženih i onih koji su bili u kontaktu sa njima povećava, to se ovih dana traže novi smeštajni kapaciteti. Pronadjeno je rešenje da se  Leskovaćki zdravstveni  centar koristi kao Covid bolnica. Ovih dana u toku su sve organizacione, kadrovske i tehničke aktivnosti, kako bi novozaraženi bili smešteni u Bolnici u Leskovcu.

Covid bolnicom u Leskovcu rukovodiće epidemiolog prof.dr Branislav Tiodorović, a očekuje se da će stići 15 obučenih lekara.

 Prilikom boravka u Nišu, predsednik Vučić rekao je da će se dalje nabavljati respiratori, a  testovi će se uvećavati u Nišu za jug Srbije. Ubrzaće se rad i rezultati će stizati za 24 sata, Aleksandar Vučić je tada poručio da će se deo opreme poslati  i u Leskovac, Vranje, Pirot i Prokuplje.

  Inače, prednost Bolnice u Leskovcu je što postoje dva dela koji su fizički odvojeni i da je nemoguć kontakt izmedju pacijenata koji će ležati zbog korone i onih koji su hronični bolesnici.

   Informaciju objavljujemo i zbog toga što je danas u nekim medijima pomenut Pirot. Neki naši sugradjani su reagovali, zvali nas i pitali da li će i u Pirotu biti Covid bolnica.

   Očigledo da vest nije dobro protumačena .

   Pirot je pomenut u kontekstu da će možda doći do preseljenja odredjenog broja bolesnika koji leže u Leskovcu zbog drugih bolestti!!?? 

  Pirot je spomenut i zbog toga što će u našu Bolnicu biti dopremljeno, ako već nije i nekoliko resporatora.

   Treba očekivati da neko iz Kriznog štaba u Pirotu ili Zavoda za javno zdravlje objasni sugradjanima  ove eventualne detalje i preciznije kaže ako je bilo šta što je dogovoreno!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“