Na području Pirotskog okruga od početka epidemije registrovan je 31 pozitivan slučaj i 7 žrtava korone

0
84

Na području Pirotskog okruga od početka epidemije, ispitano je 192 uzoraka, a registrovan je 31 pozitivan slučaj na covid-19, u Pirotu 27, u Babušnici 3 i Beloj Palanci jedna osoba. Do sada je preminulo ukupno 7 osoba, 5 u Pirotu, i po jedna u Beloj Palanci i Babušnici, saopštili su danas Zavod za javno zdravlje Pirot i Gradski šab za vanredne situacije u Pirotu.

U saopštenju se dodaje da se podaci o potvrđenim licima unose u bazu podataka  i u Kliničkom centru Niš, za bolesnike koji se tamo leče i otud razlika sa zvaničnim sajtom, u broju registrovanih potvrđenih na covid-19.

“Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 225, i svi su u izolaciji”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je u pirotskoj Opštoj bolnici trenutno  hospitalizovano 6 obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju i da se čekaju rezultati za poslata 23 uzorka.

“Molimo sve naše sugrađane da i narednih dana tokom kupovine i pripreme za predstojeće praznike poštuju preporuke stručnjaka i koriste zaštitnu opremu, kako bi sačuvali sebe, ali i svoje najbliže”, kaže se u saopštenju i dodaje “da je situacija u Pirotu i susednim opštinama je pod kontrolom svih nadležnih institucija”.


Novi zvanični podaci o tačnom broju registrovanih obolelih na jugoistoku Srbije pristižu sporadično, a iz pojedinih opština jako teško ili ih uopšte i nema. 

Redakcija juGmedie ažuriraće interaktivni prikaz broja zaraženih po gradovima kad god budemo imali nove podatke.

Gradovi na jugoistoku Srbije u kojima su potvrđeni slučajevi korona virusa na mapi:

Podaci se odnose na period od 6.3.2020. do 15.4.2020.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“