Za Uskrs policijski čas od petka do utorka

0
77

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije koronavirusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova. saznaje Blic u Vladi Srbije.

Tako je odlučeno da imamo početak policijskog časa od proteklog vikenda, ali sa utorkom, pa će građani ostali u svojim domovima ukupno 84 sata.

Za vreme trajanja najdužeg policijskog časa od uvođenja vanrednog stanja neće raditi prodavnice, pekare, apoteke i ostale uslužne delatnosti, baš kako je i do sada bio slučaj. Kupovinu svih neophodnih potrepština građani mogu da obave regularnim danima od 8.00 do 15.00 sati.

Kao i do sada, penzionerima je zabranjen izlazak iz kuća 24 sata, a tako bi trebalo da bude i ovog vikenda. Izuzetak je odlazak u kupovinu, ovaj termin je prvo bio nedeljom, pa subotom, petkom…

Zavisno od odluke o trajanju policijskog časa, zavisiće i termin koji će biti određen penzionerima za nedeljnu kupovinu. Mada je sigurno da će to i dalje biti od 4.00 do 7.00 ujutro. Za sada ostaje da je taj šoping dan – petak.

Pored svih bolnica, kako onih koji primaju isključivo Kovid pacijente, tako i onih „regularnih“, građani će moći u slučaju nužde da posete i covid ambulante, koje su oformljene na svakoj od opština.

One bi trebalo da rade svakog dana, i u subotu i u nedelju od 7.00 do 22.00, dok će saveti moći da se dobiju 24 časa dnevno.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“