U Pirotu danima bez novoobolelih od korona virusa

0
71

Na području Pirotskog okruga, stanje laboratorijski potvrdjenih je nepromenjeno i iznosi 23 pozitivne osobe na korona virus od ispitanih 169 uzoraka, od kojih je 20 iz Pirota, dvoje iz Babušnice, i jedan iz Bele Palanke, koji su na lečenju ili kućnoj izolaciji, saopštili su Zavod za javno zdravlje Pirot i Gradski Štab za vanredne situacije.

U saopštenju se navodi da u poslednjih 16 ispitanih uzoraka, nije bilo pozitivnih nalaza na Covid 19.

Nema novih smrtnih slučajeva, a ukupno potvrđenih preminulih do 14.aprila je 5. Bitno je još jednom napomenuti da statistički brojevi nisu i broj zaraženih, zbog čega apelujemo na poštovanje preporuka i propisanih mera”, kaže se u saopštenju.


Novi zvanični podaci o tačnom broju registrovanih obolelih na jugoistoku Srbije pristižu sporadično, a iz pojedinih opština jako teško ili ih uopšte i nema. 

Redakcija juGmedie ažuriraće interaktivni prikaz broja zaraženih po gradovima kad god budemo imali nove podatke.

Gradovi na jugoistoku Srbije u kojima su potvrđeni slučajevi korona virusa na mapi:

Podaci se odnose na period od 6.3.2020. do 13.4.2020.


“Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 215, i svi su u izolaciji. U pirotskoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 7 obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju.  Čekamo rezultate za poslata 23 uzorka, a 7 brisa koji su uzorkovani tokom dana, biće poslati na ispitivanje sutra” kaže se u saopštenju i dodaje da je situacija u Pirotu i susednim opštinama  pod kontrolom svih nadležnih institucija.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“