U Jablaničkom okrugu obolelo 110 osoba od kojih 49 zdravstvenih radnika

0
70

Od 10. aprila do danas u Jablaničkom okrugi obolelo je od virusa korone još 34 stanovnika, pa statistika beleži 110 ukupno obolelih, dok će u toku dana biti uzeti brisevi za još 95 sumnjivih na ovaj virus, saopštio je danas gradonačelnik Leskovca i predsednik Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović.

On je na konferenciji za novinare izneo i detaljinije podatke po kojima je od 34 novozaraženih osoba 19 sa teritorije grada Leskovaca, 12 iz opštine Vlsotince, jedan iz Bojnika i 2 iz Lebana.

Ukupno gledano, od javljanja prvog slučaja, ukupno je u Jablaničkom okrugu zaraženo 110 osoba, od tog  broja u Leskovcu 90, u Vlasotincu 14, a u Bojniku, Lebanu i Medveđi po 2 osobe.

„Najveći broj obolelih je u zdravstvenim ustanovama – 49 i taj podatak  ne treba da iznenađuje s obzirom da su u prvim redovima s pacijentima i da većina njih nesebično vodi računa o pacijentima“, kazao je Cvetanović.

Od 49 obolelih zdravstvenih radnika je 24 lekara, 17 medicinskih tehničara, 5 vozača, 2 servirke i 1 spremačica.

U fabrici „Gruner“ u Vlasotincu obolela su 2 radnika zbog čega je još 52-oje u izolaciji

„Nadam se da će nam se oboleli zdravstveni radnici brzo vratiti kao što se juče vratio jedan hirurg, potpuno oporavljen i spreman za dalji rad“, kazao je Cvetanović, koji je pres konferenciju započeo lepim vestima, odnosno, informacijom da su se tri pacijenta izlečila od Covida 19, među njima i provooboleli zbog koga je izolovano 200 ljudi.

„I upravo ovako pozitivne vesti nam daju snagu, podstrek i sve što je potrebno da izdržimo. Nažlost, dvoje je preminulo i ja u ime Štaba za vanredne situacije, loklane smaouprave  i svoje ime izražavam duboko saučešće njihovim porodicama“, kazao je Cvetanović.

 

Foto: Ilustacija

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“