U četiri grada sa jugoistoka Srbije za jedan dan još 17 zaraženih koronom

0
70

Od ukupno laboratorijski ispitanih 148 uzoraka na području Pirotskog okruga,  23 su pozitivna, koji su na lečenju ili kućnoj izolaciji, od kojih je 20 iz Pirota, dvoje iz Babušnice, i jedan iz Bele Palanke, saopštili su  Zavod za javne zdravlje Pirot i Gradski štab za vanredne situacije u Pirotu.

U saopštenju se navodi da da je u odnosu na prethodni izveštaj, laboratorijski je ispitano još 20 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan na Covid 19.

“Ponavljamo da pomenuti statistički brojevi nisu i broj zaraženih, zbog čega apelujemo na poštovanje preporuka i propisanih mera”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 184, i svi su u izolaciji.

“U pirotskoj Opštoj  bolnici trenutno je hospitalizovano 7 obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju. Dvoje bolesnika juče je preveženo u Klinički centar Niš.  Sa područja Pirotskog okruga danas je uzorkovano još 10 briseva, koji će biti poslati u ponedeljak na analizu, a za pet ranije poslatih uzoraka još uvek se čekaju rezultati”, navodi se u saopštenju i dodaje da je ‘’situacija u Pirotu i susednim opštinama pod kontrolom svih nadležnih institucija”.


Tokom jučerašnjeg dana, sa teritorije Grada Vranja poslato je 37 uzoraka sa sumnjom na virus Covid 19, od kojih je, kako je kasnije utvrđeno,  jedan bio pozitivan na koronavirus. Dve osobe imaju i drugi negativni test i one se tretiraju kao izlečene, pa su poslate u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana.


Prema poslednjim podacima, registrovana su 24 slučaja infekcije virusom korona u Prokuplju. Kako kažu nadležni, hospitalizovano je 17 osoba.

Iz gradskog štaba, apeluju na građane da ostanu i narednih dana u svojim domovima, kako bi epidemija što pre bila okončana, i kako bismo se vratili redovnim aktivnostima i normalnom životu.


Od 20 testiranih radnika kuršumlijskog Doma zdravlja, kod njih 7 je potvrđeno da su zaraženi virusom korona, svi su stabilno i sinoć su prebačeni u Studentski dom kod Medicinskog fakulteta u Nišu, potvrdila je direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji.


Novi zvanični podaci o tačnom broju registrovanih obolelih na jugoistoku Srbije pristižu sporadično, a iz pojedinih opština jako teško ili ih uopšte i nema. 

Redakcija juGmedie ažuriraće interaktivni prikaz broja zaraženih po gradovima kad god budemo imali nove podatke.

Gradovi na jugoistoku Srbije u kojima su potvrđeni slučajevi korona virusa na mapi:

Podaci se odnose na period od 6.3.2020. do 11.4.2020.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“