Izvinite, Piroćanci!

0
118

Dragi sugradjani. U želji da što više vaših dobronamernih pitanja objavimo i prenesemo gradonačelniku, postavili smo ih na Portal, kako biste ih vi i gradonačelnik blagovremeno znali.

Sve ovo radili smo shodno ranijoj praksi, kada smo u prvom delu razgovora, u emisiji Presing, najpre, prenosili vaša pitanja, na koja je gradonačelnik  rado odgovarao. U drugom delu razgovora novinar je postavljao svoja pitanja.

Sve dosadašnje kontakte sa vama i odgovornim ljudima, smatrali smo, pre svega, redakcijskim stavom.

U današnjoj emisiji Presing, čiji je autor bio novinar Ljubiša Stojanović,nije bilo redakcijskog stava, već je novinar odlučio da emisiju koncipira na svoj način.

Ovim je uradio dve stvari.

  • PRVO pozvao se na demokratsko pravo da autorizuje emisiju, bez obzira na predlog Redakcije. Ovim je pokazao da u našoj Redakciji novinar može, u nekim situacijama, da uradi po svom slobodnlm izboru.
  • DRUGO što je naš problem, naša Medijska kuća postoji da bi informisala gradjane i zbog toga je iz Gradskog budžeta, dobila VAŠ NOVAC. Zbog toga smo na Redakciji ili odluklm glavnog urednika, planirali da se objave vaša pitanja.

Kako se radi o vanrednom stanju, koje smo shvatili veoma odgovorno, smatrali smo da će biti od koristi i Vladanu Vasiću i vama da konačno na našem Portalu čujete njegove stavove.

I na kraju, narednih dana ću kao vlasnik, direktor, glavni urednik i novinar, odgovorno lice, za svaki tekst, doneti KONAČNU ODLUKU o daljem načinu izveštavanja i praćenja pandemije.

Kao privatni medij, smatramo da smo radili časno, objektivno, pisali istinu i da NIJEDNOG TRENUTKA NISMO UNOSILI PANIKU, niti pak daleko bilo. VODILI HAJKU PROTIV BILO KOGA.

Da li čoveku, ma ko bio, u ovom vremenu, može da padne na um da unosi bilo kakvo neraspoloženje ili nešto čini protivno pravdi i istini?

Iskreno se izvinjavamo, ako smo bilo koga izneverili.

Nije nam to u karakteru naših licnosti. Pogotovo ne da o našim ljudima, Piroćancima, pišemo neistinu.

Očekujte uskoro zvaničan stav!!

Nenad Paunović

 

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“