Preminule još 4 osobe, ukupno 2.666 pozitivnih – Da li je Leskovac novo žarište, “struka” ne zna da odgovori

0
73

Prema najnovijim podacima, koronavirusom u Srbiji zaraženo je ukupno 2.666 osoba. Borbu je za 24 sata izgubilo još četvoro ljudi, ukupno 65.

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova, testirano je još 1.135 osoba, od kojih je 219 pozitivno na koronavirus, a preminule su još četiri osobe muškog pola, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji.

“Od ukupnog broja preminulih, 48 su muškarci, a 17 su žene”, saopštila je zamenica direktora „Batuta“ Darija Kisić Tepavčević.

Epidemiolog Predrag Kon priznao je da ima problema oko brzine izdavanja rezultata.

“Što je administrativno-logistička stvar. Ne radi se ni o testovima, ni o kadru sposobnom za rad. Radi se o tome da nemamo odgovarajuće kapacitete onih koji su spremni da ubacuju podatke. Problem je što to traži medicinsko obrazovanje, ne mogu to da rade samo tehničari i oni koji nisu to radili to sad, jer postoji niz sitnih stvari koje mogu da zakomplikuju život. Sporije je nego što smo očekivali. Ali, idemo dalje. Tako je. Kako je”“, kazao je Kon.

KON: NISAM USPEO DA DOBIJEM LESKOVAC

Na pitanje novinara kako komentariše to da je Leskovac postao novo “žariše” on je kazao da nije uspeo da se čuje sa nadležnima u tom gradu, dok je Darija Kisić Teparvčević ponovila podatke o obolelima i izolovanima iz kompanije “Jura” u Leskovcu koje smo objavili još u toku jučerašnjeg dana.

Epidemiolozi su poručili da za sada „možemo da maštamo“ o ukidanju mera i istakli da moramo da sačekamo da prođe šesta nedelja, da bismo govorili o tome.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“