Odgovor (Stanje na današnji dan – Dom zdravlja i Opšta bolnica Pirot) Štaba za vanredne situacije Medijskoj kući Ani press Pirot

0
76

Mi tražćimo samo da razgovaramo, kao ljudi!

 

    Gospodo, ne znam ko je autor ovog mejla i kome se obraćam, ali dobro, nije prvi put!

       Vladan Vasić i ja, do sada se za ovih 17 godina zvaničnim, pismenim putem nikada nismo dogovarali da radimo intervju. Obično sam posle našeg dogovora od seketarice samo dobijao termin, satnicu!!!

  (Ne znam da li se pismenim putem i direktor TV Pirot obratio kada je dobio intervju na ulici).

       Napominjem i ovo kao argument u uvodu!

     Pošto je Vladan Vasić pre izvesnog vremena bio nezadovoljan sadržajem mojih poruka na vajberu i tekstova na Portalu,  odlučio je da blokira vajber kontakt.

      Zbog toga sam mu u poslednje vreme poruke slao običnim sms-om! (Verujem da ih je čitao, jeste malo staromodno!)

     Inače, napisao sam nekoliko (više od pet) poruka s predlogom za intervju. Neka proveri, poslednja dva predloga bila su nedavno, drugog  i šestog  aprila.  Hoćete da ih slikam? Možda ga je uznemiravalo to što sam ga pitao da li čita još neke portale i gleda TV jer se objavljuju  smešni tekstovi  početnika  novinara. 

  Neka se zna i to da je Vladan Vasić reagovao kada smo pisali o nekim ljudima oko njega, za koje smo smatrali da mu ruše rejting. Pretpostavljam da je to bio jedan od razloga  da udje u sukob.  U tom periodu pravio je lične greške koje nisu sojstvene njemu. Valjda ljut I nervozan!

   Smatram i dan danas da Vladan ima dobro porodično vaspitanje, da je korektan privatno, ali da su ga drugi, koji ga nisu dostojni, često gurali u greške. 

  Zbog svega ovoga, podignut je visok zid ćutanja izmedju Kabineta gradonačelnika, (možda više zbog šefa) i od tada je Vasić, na nekoliko neprimerenih načina ispoljavao neke postupke. (To nije tema, ali sam sveukupno želeo da objasnim razloge zbog čega gradonačelnik u poslednjih nekoliko meseci izbegava kontakt sa mnom. pre svega, manje sa Redakcijom).

…………………………………………………………………………….

    Vladan Vadić je, kao komandant Kriznog štaba dužan da se često obraća narodu, objavljuje mere koje će Grad preduzimati, ali i odgovarati na pitanja novinara, koji će pored svojih, prenositi i pitanja gradjana!!! Možda se i tu negde krije njegova odluka da TV Piot i PV budu njegova ekskluziva – na šta nema pravo)!  Da dodam da je i naš novinar Ljubiša Stojanović pokušavao da dobije intervju, ali ga je Vladan Vasić uputio na Sretena Savova i dr Radovana Ilića. Dan kasnije govorio je za TV Pirot!

………………………………………………………………………..

 

    Inače, Vladan Vasić kao jedan od najuspešijih gradonačenika u Srbiji, uživao je i uživa moje iskreno poštovanje. Napominjem da se moje raspoloženje prema njemu i rezultatatima njegovog rada apsulutno nije promenilo.

     Ovoga puta, medjutim, ja se borim za profesiju, za istinu i interese gradjana da znaju sve detalje u ovom teškom trenutku. To, zašto Vladan Vasić, očigledno izbegava, intervju je njegova stvar, ali neka ne zaboravi i nije njegovo pravo!

…………………………………………………………………………….

  Dakle, svi koji su govorili i govore i dalje da sam „Vladanov čovek“, kao i oni koji misle „da sada to nisam“ MNOGO GREŠE. Profesionalni sam novinar 42 godine! Nisam se nikada i nikome davao. Dobijali smo od grada što bi zaslužili, mada smo radili i više, a često dobijali manje.

     Dete sam ove kaldrme, tu su mi srce i duša, roditelji, porodica. Ja sam samo čovek istine i dete ovog grada. I ničiji više!!!

   Ko radi za dobro Piroćanca, pripadam njemu svom svojom snagom i umećem! Ma ko bio!

 

  Nadam se da smo se razumeli!

…………………………………………………………………………..  

Vladan Vasić zna da sam u izolaciji i da ukoliko hoće da razgovaramo,  (to sam mu 2. aprila i  predložio) onda jedino možemo to da uradimo preko vajbera, kako to radim sa drugim sagovornicima  od kuće. Nije najsavremenije kao kod bogatijih medija, ali, dobro je, čuje se i vidi! Napominjem, ako bih ja razgovarao, predlažem da bude za dan, dva, kako bih pozvao i naše sugradjane da pošalju pitanja, koja bih u razgovoru preneo! (Vladan Vasić zna da je to moj princip, bio i biće)

 

   Dakle, komandante, ja, kao „vojnik istine“, spreman sam da razgovaram sa vama u petak, u 11,30 minuta, na način kako sam objasnio.

 Ukoliko niste u prilici, što ću smatrati Vašim korektnim gestom, takodje, sa Vama će razgovarati Ljubiša Stojanović ili Sonja Ćirić, ili oboje! Na način kako će oni razgovarati sa vama neću uticati. To u našoj redakciji nikada nije bila praksa, znate to!

    Svako misli i radi svojom glavom!

  Ili pak, zašto da ne, eto tog dana napravite KZN, postrojte saradnike i… Opet dobro!

  I još nešto, najmanje je u svemu ovome bitan novinar, važno je da ovaj narod čuje i vidi svog komandanta u razgovoru sa novinarima i sazna istinu, kako se gradom ne bi širile glasine, što, naravno, može da utiče na i onako poljuljan moral i raspoloženje naših ljudi!!! 

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“