U Pirotskom okrugu potvrđen 21 slučaj korona virusa

0
85

07. april 2020. 16:20
Korona virus
Pirot Plus Online

Prema poslednjim potvrđenim informacijama, na teritoriji Pirotskog okruga laboratorijski je potvrdjen 21 od 72 uzorkovana, od toga je 19 u Pirotu, sa napomenom da je dvoje potvrđenih preminulo, pa je shodno tome, stanje potvrđenih slučajeva u Pirotu 17.

Broj slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je oko 140 i svi su u kućnoj izolaciji.

U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano 5 obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju, dok je jedan bolesnik prebačen u KC Niš, i prema poslednjim informacijama i on je u stabilnom stanju.

Od početka epidemije pod zdravstvenim nadzorom, zaključno sa današnjim danom, je 618 osoba – kontakata, koji su imali kontakt sa obolelima, verovatnim ili potvrđenim slučajevima.

Danas i juče urađen je 31 novi uzorak potencijalno zaraženih, i nadležnoj ustanovi u Batajnici biće poslati na ispitivanje sutra. 

Situacija u Pirotu i susednim opštinama je pod kontrolom svih nadležnih institucija, ali molimo da se uvaži apel da se ostane kod kuće, i poštujete preporučenu socijalnu distancu.

Zavod za javno zdravlje Pirot

Štab za vanredne situacije Pirot

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“