Maja Rakovic: Radio u doba korone

0
77

07. april 2020. 15:14
Društvo
Pirot Plus Online

U ovim teškim vremenima, kada se menja način života, kada se odričemo mnogih navika, jedino što ostaje kao konstanta jeste RADIO.

Radio i dalje  informiše i emituje muziku i prepoznat je od svojih slušalaca kao medij kome se najviše veruje. Radiju u ovim kriznim vremenima slušanost neprekidno raste, kako na FM-u tako i online. Beležimo najveću online slušanost ikada.

Radio se sluša, posebno lokalni radio, zato što se tu uvek mogu čuti pravovremene informacije (koja prodavnica će raditi, kada će doći dezinfekciona sredstva itd.) Pored svih informacija radio uz pomoć muzike relaksira svoje slušaoce, a istorija pokazuje da je radio najbolji prijatelj i saputnik svojim slušaocima.

Ovo je deo uvodnika Maje Rakovic, predsednice udruženja radio stanica RAB Srbija, u poslednjem Newsletter RAB-a, sa kojom smo danas razgovarali o ulozi radija u vanrednoj situaciji, mogućnostima da se radiju pomogne kada su u pitanju obaveze prema SOKOJ-u i OFPS-u, konkursima Ministarstva kulture, ali i o prolećnim Radio danima.

Znam kako se svi osećate i kako je teško u ovoj situaciji kada se epidemija širi i kada smo svi zabrinuti za živote naših najbližih i nas. Znam koliko je teško i onima koji su u kućnoj izolaciji, a potpuno razumem (i više nego razumem) trenutak kada klijenti počinju da otkazuju reklame i kada smo prepušteni sami sebi. Ja znam da ste vi hrabri i da ovo nije prva situacija u kojoj smo se ovako borili, setite se samo bombardovanja. Mnogi od vas to pamte jer su već bili vlasnici radija, a neki pamte kao deca, ali jedno je sigurno – ovo će proći.

Mi sada samo treba da budemo dovoljno snažni, da budemo na svojim mestima i da izvršimo onu funkciju koju je radio uvek imao, da najbrže i najbolje obavesti svoje slušaoce. Onog trenutka kad ste se odlučili da postanete privatnici vi ste već pokazali veliki stepen hrabrosti i odgovornosti verujući u sebe da možete.

Ostaje nam da i dalje radimo najbolje sto možemo i da budemo svesni koliko u ovom trenutku glas našeg voditelja i muzika sa radija, znače svima onima koji nas slušaju, a verujte mi da ih nikada nije bilo više. Svakodnevno razgovaram s mnogima od vas i drago mi je što svi shvatamo da je vreme jako teško, ne samo kod nas već u celom svetu. Ne znamo koliko dugo će trajati ovakva situacija i potpuno smo svesni da su mali biznisi najviše pogodjeni i da će oni osetiti najviše težinu i dubinu
krize. Ja jednu stvar znam, kao i vi – da je ekonomija kao biljka i kada je sasečete do korena izdanci opet izrastu. Kada se završi ova uzasna epidemija sve će krenuti ponovo, kao što je uvek i bilo. Ne samo da čvrsto verujem u ovo, nego i znam iz prošlih iskustava. U ovim situacijama držimo se još čvršće zajedno.

Maja Rakovic

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“