KORONA U Srbiji zaraženo 2447 od 9626 testiranih, umrla 61 osoba

0
72

Od 6. marta do danas u Srbiji je testirano na virus korona ukupno 9626 osoba. Testovi su pokazali da je 2.447 zaraženo ovim virusom, od kojih je 1349 hospitalizovano, umrla je 61 osoba dok se 108 nalazi na respiratorima, sumirano je današnjoj redovnoj konfereniciji za medije u Beogradu.

Inače, u poslednja 24 časa testirano je 1074 sumnjivih na koronu, a virus je otkriven kod 247 osoba, što epidemiolozi ocenjuju kao stabilan broj u odnosu na poslednjih nekoliko dana.

I ova pres konferencija pokazala je da novinari koji prisustvuju dolaze bez informacija o situaciji u unutrašnjosti Srbije

U isto vreme umrle su tri osobe, 2 muškarca i jedna žena.

Ukupno gledano, umrlo je 44 muškarca i 17 žena, čija je prosečna starost 64,2 godine, a stopa smrtnosti do danas je 2,49.

„Poslednjih dana imamo stabilan broj obolelih, u nedaljama kada je u drugim zemljama bio vrtoglavi porast. To nam je znak da smo na dobrom putu“, kazala je epidemiolog Darja Kisić.

Njen stariji kolega Predrag Kon je ocenio da je u poslednja tri dana „dostignut maksimum, koji će trajati u narednih 10 dana“.

„U poslednja tri dana dostigli smo maksimum koji će trajati narednih 10 dana. U naredne dve nedelje potrebne su najrestriktivnije mere u smislu kontakata zato što je tada virus najagilniji“, istakao je Kon.

 

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“