ZZJZ: Na teritoriji Pirotskog okruga potvrđen 21 slučaj korona virusa, 19 u Pirotu

0
68

06. april 2020. 19:30
Korona virus
Pirot Plus Online

Na teritoriji Pirotskog okruga je do 06.04.2020. laboratorijski potvrđena 21 osoba od 72 uzorkovane i to: 19 osoba  iz Pirota, 2 osobe iz Babušnice. Registrovan je još jedan smrtni slučaj, osoba starosti 54 godine, dijabetičar.

Na današnji dan u Opštoj bolnici Pirot hospitalizovano je 5 obolelih lica i svi su u stabilnom stanju. Ostala tri hospitalizovana bolesnika su prebačena u KC Niš, od kojih je jedan bolesnik na respiratoru.

Na osnovu epidemioloških ispitivanja na području Pirotskog okruga registrovana su 132 obolela lica, koja su pod epidemiološkim nadzorom, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima i nalaze se u kućnoj izolaciji (radi se o broju slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa labaratorijski potvrđenim slučajevima).  

Od početka epidemije je pod zdravstvenim nadzorom 610 kontakata (unutar porodica, radnog mesta ili je kontakt ostvaren na drugi način, policija, čuvari u Pritvoru ….) koji su imali kontakt sa obolelima, verovatnim i potvrđenim slučajevima.

Epidemiološka situacija se iz sata u sat pogoršava.

U naredne dve nedelje pojačati sve preporučene mere Vlade Republike Srbije.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

ZZJZ Pirot

*Saopštenje Zavoda za javno zdravlje Pirot

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“