U Pirotu 19 obolelih, zabeležen još jedan smrtni ishod

0
71

Na području Pirotskog okruga je do danas laboratorijski potvrđena 21 osoba pozitivna na korona virusa od 72 uzorkovanih i to19 osoba  iz Pirota  i 2 osobe iz Babušnice, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot.

U saopštenju Zavoda se dodaje da je registrovan  još jedan smrtni slučaj, osobe starosti 54 godine, dijabetičar.

“Na današnji dan u Opštoj bolnici Pirot hospitalizovano je 5 obolelih lica  i svi su u stabilnom stanju. Ostala tri hospitalizovana bolesnika su prebačena u Klinički centar Niš, od kojih je jedan bolesnik na respiratoru”, kaže se u saopštenju.


Novi zvanični podaci o tačnom broju registrovanih obolelih na jugoistoku Srbije pristižu sporadično, a iz pojedinih opština jako teško ili ih uopšte i nema. 

Redakcija juGmedie ažuriraće interaktivni prikaz broja zaraženih po gradovima kad god budemo imali nove podatke.

Gradovi na jugoistoku Srbije u kojima su potvrđeni slučajevi korona virusa na mapi:

Podaci se odnose na period od 6.3.2020. do 6.4.2020.


“Na osnovu epidemioloških ispitivanja na području Pirotskog okruga registrovana su 132 obolela lica, koja su pod epidemiološkim nadzorom, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima i nalaze se u kućnoj izolaciji. Od početka epidemije  je pod zdravstvenim nadzorom  610  kontakata ( unutar porodica, radnog mesta ili je kontakt ostvaren na drugi način, policija, čuvari u Pritvoru ….) koji su imali kontakt sa obolelima, verovatnim i potvrđenim slučajevima”, kaže se u saopštenju.

Epidemiolšoška situacija se, upozoravaju, iz sata u sat pogoršava, a u naredne dve nedelje pojačati sve preporučene mere Vlade Republike Srbije.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“