Zavod za javno zdravlje Pirot: U Okrugu 16 pozitivnih na Covid-19

0
73

Prema poslednjim potvrđenim informacijama, na teritoriji Pirotskog okruga laboratorijski je potvrdjeno 16 od 62 uzrokovana, od toga je 14 u Pirotu, sa napomenom da je jedan potvrđeni preminuo, pa je shodno tome, stanje potvrđenih slučajeva u Pirotu, 13, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid-19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima je oko 120, i svi su u izolaciji. Pod zdravstvenim nadzorom je preko 600 ljudi na nivou okruga, koji su u porodičnim i bliskim kontaktima sa obolelima.

U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano troje pacijenata od kojih je jedan laboratorijski potvrđen slučaj, dok će preostalo dvoje biti danas uzrokovano. Troje bolesnika hospitalizovano je u Nišu i prema poslednjim informacijama u stabilnom je stanju.

Danas će se uzrokovati brisevi od novooobolelih i sutra slati na ispitivanje nadležnoj ustanovi u Nišu. Naredne nedelje očekujemo da Dom zdravlja u Pirotu počne sa uzimanjem uzoraka, koji će se slati na analizu, što će biti naknadno objavljeno.

Situacija u Pirotu i susednim opštinama u okrugu je pod kontrolom svih nadležnih institucija, ali u narednim danima rizik od oboljevanja raste, pa je od ogromne važnosti da se poštuje apel da se ostane kod kuće i preporučena socijalna distanca, jer virus aktivno cirkuliše u populaciji, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Izvor: Zavod za javno zdravlje Pirot / Pirotske vesti

Foto: Stefan Pavić

The post Zavod za javno zdravlje Pirot: U Okrugu 16 pozitivnih na Covid-19 appeared first on Far.

Vest preuzeta sa portala „Far“