Pozorištance u kući TAČNO U PODNE Čarobnjak iz Oza

0
86

U okviru akcije “Pozorištance u kući” Narodno pozorište Leskovac i juGmedia vas pozivaju da se danas tačno u podne poređate ispred malih ekrana ili svojih kompjutera kako bi svi zajedno uživo preko našeg YouTube kanala pratili internet izvođenje dečje predstave “Čarobnjak iz Oza” koja je godinama unazad očaravala naše mališane.


Frenk Baum

Režija i adaptacija : Zoran Lozančić

Scenografija : Zoran Lozančić
Izbor muzike : Zoran Lozančić
Izrada maski i Kostim
(LAVA,STRAŠILA i LIMENKA): Emilija Karapandžić
Izdrada kostima
( DOROTI, VEŠTICA i VILA) : Maja Janković
Scenski pokret: Miodrag Krčmarik
Koreografija: Danijela Kulić

LICA:

DOROTI …………………….. Petra Dimitrijević
LAV ……………………………. Ivan Janković
STRAŠILO ……………….. Suzana Grujić
LIMENKO …………………. Filip Radivojević
VEŠTICA …………………. Mina Cocić
VILA ………………………….. Nataša Stanković


Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Akciju “Pozorištance u kući” pokrećemo za naše najmlađe čitaoce koji su navikli nedeljom da sa mamama, tatama, bakama, dekama, tetkama i drugarima odlaze u Narodno pozorište i svake nedelje tačno u podne gledaju neke od najlepših priča za decu i odrasle.

“Ako mališani ne mogu u pozorište, onda će pozorište doći njima. Želimo da svim našim mališanima ulepšamo ove dane koje moraju da provode kod svojih kuća i da ih na ovaj način ne ostavimo bez kulturnih i edukativnih sadržaja koji su neodvojivi deo njihovog odrastanja i obrazovanja”, kaže direktor Narodnog pozorišta Leskovac Dragan Marjanović.

Za vreme vanrednog stanja leskovačko pozorište nije zatvorilo svoja vrata. Okupljanja se iz zatvorenog prostora sele na internet!

SAČEKAJMO ZAJEDNO PREMIJERU:

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“