Da li je laž postala opasnija od korone!!!???

0
72

03. april 2020. 15:02
Stavovi
Pirot Plus Online

Ovih dana nastojimo da  budemo u svemu pravedni. Ne postoji strana kojoj bi se okrenuli i dali bilo kakvu  prednost, dok u svemu ne spoznamo činjenice i proverimo ih sa svih strana. 

   Uz sve to postoji i ono ljudsko!

Želimo da poštujemo sudbine, da ljude doživljavamo svakog posebno, kao bića koja imaju pravo na svoju slobodu, rad, radost, ma sve ono što nas karakteriše u odnosu na druga bića.

   U toj neizvesnosti, postajemo sve nepoverljiviji, čangrizavi, više gledamo u druge, često izmišljamo!  Za neke to je duhovna hrana, prilika da istisnu sav onaj gnoj mržnje i prosipaju ga tamo gde su naumili!

    Zamislite tu porodicu.

   Otac častan, savestan, poštovan, uspešan na svom poslu. Važi za boljeg u rangu. Majka ozbiljna supruga, zaposlena u jednoj instituciji koja bi trebalo da  pokazuje svu brigu za ljude.

    Dve divne ćerke, uče za život, naslediće oca, uživaju na fakultetu izuzetno poštovanje.

  Porodica, tiha, skromna, kako narod kaže, “mrava nisu zgazili”!

  I odjednom  sručila se bezumna  sumnja, neprimerene reči, užasne optužbe.

    Tamo na random mestu, supruga je,  zbog jednog dana nedolaska na posao, (mala glavobolja i temperatura iznad 37), poslata da se uradi test. Dve zaposlene u toj kući i starija ćerka poslate su na test.

 I test – pozitivan.

    Od tog dana, majka i ćerka i  druga mladja, žive u njihovom stanu. Od bolova, od temperature, od bilo kakvih  simptoma –  ništa!

   Ali, test je tako pokazao.

    U toj instituciji, se zaćutalo. Odgovorne nisu komentarisale.  Nema više testova, nema pozitive. Svi zdravi, a dotadašnji kontakti!!!

       Doktor je 13. marta bio na sednici Štaba. Bilo je mnogo ljudi! Svi su, fala Bogu zdravi. Priča o karantinu u Gradskoj upravi – laž! Zašto ih ne testiraju, uostalom !!

    Otac je u utorak, posle rodjendana u ponedeljak, koji je obeležen u krugu porodice (pre testiranja majke i starije kćerke) otišao na posao. Radio za operacionim stolom. Utorak, sreda, četvrtak, petak poslednji dan. Svi pacijenti, posle operacije bili su dobro. I sada jesu! Otišao  je na slobodne dane koji su mu pripadali do srede. I sve ok. Otac je dobro. Bez simptoma! U istom su stanu. Svi dobro.

    I tada, u toj lavini svega, ružnih poruka, sumnji, panike, otac je testiran.

    Pozitivan.

   Od kada, to niko ne zna. Prošlo je više od nedelju dana! Testirane su i ostale kolege. Njih troje, svi  negativni. Svi koji tamo rade negativni. Odeljenje mirno, ljudi koji tamo leže, mirni!

I tada je krenula agonija za porodicu.

    Oni  koji su jedva dočekali da bljuju laži „slali“ su ćerke u Italiju!!!  Izmišljali,  da  su na vežbama bile sa onom doktorkom koja je šećeraš i koja je skončala. Pokazivali neki jadnici  slike sa rodjendana, koje je navodno  proslavljen  u kafani.

Laž.

 Slike su sa rodjendana ćerke 2019.  I još ovo,  ćerke su poslednji put bile u Italiji 2017. godine.

 I poslednja tešk laž. Otac porodice je,  zamislite dokle ide ljudska podlost, bio u kontaktu sa tragično preminulim  direktorom iz Tigra.  Nikada se u životu nisu sreli !!!

   Pobogu, ljudi, zašto !?

Da li vas hrane ove laži, da li je to deo života!?

Ništa što se kao kaljuga razlivalo gradom, ništa od onoga što ste izustili, nije bilo tačno !

 Ništa od svih vaših zlih priča !

     Hajde, biću otvoren.

 Na Odeljenju ortopedije  Gradske bolnice za sada nema korone. Koliko vremena treba da prodje da bi se testirali? I ne samo Ortopediji, zašo ne i Zavod za javno zdravlje !!!  

………………………………………………………

Porodica živi  u svom stanu u Naselju Senjak, nastojeći da sačuvaju bar nešto malo mira.

    Uznemirava ih svaki poziv, ne mogu da veruju da su ih i prijatelji zaboravili. Rodbina dolazi ispod terase da ih vidi. Snalaze se za sve neophodno i čekaju da prodju tih 28 dana kako bi se vratili, dokazali svoju pravednost.

     Porodica poznatog pirotskog lekara  je dobro. Zdrava, bez simptoma, ali s velikom mukom u grudima i težinom u duši!  Na vrata je samo jednom pozvonio čovek s rešenjem i niko više.

    Možda bi ponovljeni  test pomogao da dokažu istinu. Možda bi test uradjen mladjoj kćerki, za koji se niko nije setio, takodje pokazao mnogo!

   Da, za kraj !!

   Lako je postalo biti nepravedan, govoriti ružno o drugima, trovati ih neistinom!

    Kako je, ipak, užasno teško biti dobar i pošten čovek!

   Glavu gore ljudi, zazvoniće Pravda i na vaša vrata, eno je dolazi!!!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“