Profesori iz Pirota pokrenuli akciju besplatnih online časova u Srbiji i zemljama regiona

0
73

02. april 2020. 11:45
Društvo
Pirot Plus Online

Profesori iz Pirota udružili su se i pokrenuli akciju besplatnih online časova u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji kako bi pomogli školarcima da lakše savladaju gradivo. Odrasli takođe mogu da se pridruže i izaberu kurs po želji. Akcija će biti realizovana pod pokroviteljstvom El Roi, evropskog centra za obrazovanje, i besplatno će se održavati do kraja školske godine. Nakon toga, kursevi će ostati besplatni za siromašne.

Zainteresovani mogu da pohađaju sledeće kurseve:

– engleski jezik za školarce

– engleski jezik za odrasle – početni kursevi (beginner, elementary)

– TEFL/TESOL kursevi

– pripremu za polaganje TEFL/TESOL ispita

(TEFL/TESOL – Ovo su akreditovane obuke zakonom regulisane od strane Ministarstva Republike Kine: Ministry of Human Resources and Social Security (MOHRSS) of the Government of the People’s Republic of China.
Mogu da ih pohađaju svi koji govore engleski jezik i koji žele da rade i zarađuju kao predavači engleskog jezika.
Predavati ili učiti engleski jezik je “industrija“ koja je danas vredna 63 milijardi eura godišnje. Dve milijarde ljudi uči engleski jezik, dok je, prema UNESCO-u 70 miliona predavača potrebno u svetu!
To je neverovatno mnogo posla zbog čega međunarodno tržiste rada nikada nije bilo jače. To je rezultiralo ogromnom potražnjom za predavačima engleskog jezika kojih je mnogo manje od trenutne ponude zaposlenja u svetu.)

– pripremu za upis u muzičku školu

– časove solfeđa, teorije muzike i klavira

Sve časove će držati profesori uživo online preko Skajpa u unapred zakazano vreme.

FB GRUPA ZA PRIJAVE I PRAĆENJE TERMINA NASTAVE

https://www.facebook.com/groups/657686151440143/

Škola ima kapacitete da primi 3.000 online polaznika koji će moći besplatno i uživo da uče sa profesorima.
Ovom prilikom, učesnici ove akcije pozivaju i druge profesore da se pridruže.

Ovaj vid nastave je jedini način koji može da da rezultate. Profesori su uglavnom bez iskustva u online nastavi koja još uvek nije masovno zaživela na našim prostorima, bez specijalnog materijala prilagođenog ovoj vrsti učenja i zbog toga će školarcima biti teško da savladaju gradivo gledajući predavanja bez mogućnosti da učestvuju u njima, da vežbaju ili da pitaju svog profesora. Deca zapravo ostaju uskraćena za živu reč i znanje.
El Roi evropski centar za obrazovanje već 26 godina organizuje razne humanitarne akcije, besplatne kurseve za siromašne, dok se profesionalno bavi online predavanjima 15 godina. 


Kursevi za odrasle

Svesni da će i odraslima biti potreban dodatni posao nakon ove pandemije, predavači ističu da odrasle, koji govore engleski jezik na minimalnom B1/B2 nivou, mogu besplatno da pripreme za polaganje međunarodnih TEFL/TESOL ispita koji će im u kratkom roku obezbediti posao predavača engleskog jezika. Ujedno, dobiće kontakte poslodavaca i predavači će im pružiti pomoć prilikom zapošljavanja.

Za decu koja pohađaju muzičku školu ili žele da se pripreme za upis u muzičku školu

Deca koja pohađaju muzičku školu ili koja žele da upišu muzičku školu, mogu da se pripremaju za upis, da uče solfeđo, teoriju muzike ili klavir sa profesorom čiji su učenici osvajali prva mesta na brojnim, domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Sve informacije kao i prijava za polaznike, nalaze se na sajtu

www.znanjeivanrednostanje.info

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“