Piroćanci pitaju! Branka Potić, Tigar ad – Da li ima razlike izmedju radnika na neodredjeno vreme u Tigru i radnika preko Agencije?

0
83

02. april 2020. 18:32
Privreda
Pirot Plus Online

Branka Potic   …..  brana……..@gmail.com         Wed, 1 Apr, 23:11 (12 hours ago)

Prateci Vase vesti u toku danasnjeg dana, vezano za Tigar AD moram da uputim  primedbu na izjavu gospodina direktora Vladimira Ilica gde nas radnike koji smo angazovani preko agencije ne smatra radnicima Tigra vec radnicima „neke“ agencije, koja je iz Beograda, koju niko od nas nije ni video. Dobar deo nas radnika ima staz u TIGRU, sa kratkim prekidima ili bez prekida od 7 do 12-13 godina, preko raznih omladinskih zadruga, raznih agencija, raznih ugovora na 2 dana, na 30 dana, na par meseci. Radnici Tigra i radnici agencije razlikuju se i dele se na tigrove radnike koji platu primaju prvi i relativno na vreme i agencijase koji prime najmanje nedelju dana posle njih, a jedino se ne dele kada je u pitanju posao. Tada smo jednaki. Niko od nas nije isao u Beograd u agenciju da bi se zaposlio vec u upravnu zgradu Tigra (kadrovska sluzba) u Pirotu u ulici Nikole Pasica 213. Zato se smatramo radnicima TIGRA a ne agencije.

Draga Branka,  evo  odgovora ! 

………………………………………………………

Rukovodstvo Tigra: radnici preko Agencije imaju sva prava, možda i  više nego u nekim fabrikama van Pirota

Poštovana Branka, dragi radnici Tigra

   Sve naše radnike koji su  angažovani bilo preko Agencije ili preko Tigra smatramo jednim istim kolektivom i niko od nas ni kolege ni rukovodstvo ne pravi razliku. Pošto ima komentara da su im pojedina prava uskraćena bili smo prinudjeni da objašnjavamo da situacija uopšte nije takva, da su čak u povoljnijem položaju u odnosu na radnike koji su angazovani preko Tigra.

   Na primer uplacuju se im se redovno dopronosi dok se to za radnike koji su angazovani preko Tigra sprovodi konverzijom. Ni jedno drugo pravo im nije uskraćeno, zarade im nisu umanjene, godisnji odmori, bolovanja, apsolutno jednak tretman.

    Medju njima ima radnika koji su bili angazovani i preko Tigra dakle nekoliko godina rade u Tigru i vaze za nase iskusne majstore.

    Upravo oni znaju da je sve to istina i od njih ocekujemo najvise razumevanja  koje na zalost izostaje u ovom za sve nas  teskom period.

  Rukovodeći tim Tigra ad

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“