EKSKLUZIVNO!!! Vladimir Ilić, direktor Tigar ad: Bez razumevanja ljudi, nikada ne bi bilo dogovora! Još jači nastavljamo rad za dvadesetak dana!

0
116

01. april 2020. 21:16
Privreda
Pirot Plus Online

Pirot  počiva na tri velika stuba koja treba poštovati. Jeste da se polako uzdižu još neki, ali svaki dogadjaji u Tigar tajersu, Tigar ad ili Prvom maju (E Miroljo) od najveće su važnosti za sudbinu našeg grada.

 Svesni svega ovoga, sve što je dobro, ili svaki i najstiniji problem, u ovim kompanijama , želimo  da objavimo na jedini mogući način, istinito.

    Ovih dana Tigar ad  našao se pred nekoliko značajnih detalja. Radilo se za inostrane kupce, sve to dogadjalo se u vanrednom stanju  koje je zahtevalo dodatne aktivnosti. Došao je trenutak da se ugovor završi, da radnici dobiju zasluženi Uskršnji odmor narednih dvadetak dana. Zbog praznika naravno, ali i drugi važnih obaveza.

   U poslednjem danu, juče, rukovodstvo je najavilo da će sa radom prestati svi. Radnici na neodredjeno vreme i radnici koji su zapošljeni preko Agencije.

    Iako su u Tigru nastojali da  svi  u svemu imaju ista prava, obaveza Agencije bila je da nadje način kako će i da li će nadoknaditi ovu pauzu u radu.

  I tu su nastala razmimoilaženja.

Direktor Vladimir Ilić, je lepo objasnio koje su čije obaveze. Neki od radnika zaposlenih preko Agencije smatrali su se oštećenim i pisali kabinetu presednika Države.

Sve to, ne poznajući detalje, podstakli su neki mediji koji su na sva zvona pisali da je Tigar, u ovo teško vreme,  otpustio trećinu radnika.

 Senzacija radi senzacije, ili  nepoznavanje materije.

 Jedini naš izvor bio je, ko bi drugi, do Vladimir Ilić, generalni direktor. Čovek je sve objasnio. Neko jeste , drugi nisu hteli da čuju. Čak i neki novinari.

    Danas je posredstvom gradske komande, jedna televizija dobila mogućnost da razgovara sa Vladimirom Ilićem. „Naša deca“!

    Konačno. Videli smo kako je to izgledalo i kako je novinar, služeći se papirom, bez da se udubi u problem, gledao da odbrani svog urednika, inače zvaničnog dopisnika Danasa i Jug medije, koji su uravo, kao i Južne vesti pisali o otpuštanju radnika. Kaže novinar „napadnut je naš urednik“!!! Ha. Ne, on je u tom slučaju bio u svojstvu dopisnika!

  Oko 17 časova, večeras, stiglo je saopštenje poslovodstva Tigra ad. Objavili smo na našem portalu!  Kao rezutat medjusobnog poverenja! Pogledajte !Radnici po ugovoru zaposleni u Agenciji naknadu će, najverovatnije, dobiti zahvaljujući vanrednim merama Vlade Srbije. Čeka se odluka! Neki mediji nisu bili u pravu!

Nešto kasnije, čekajući epilog razgovora predstavnika Ministrstva finansija i Privredne komore u Vladi Srbije, pozvali smo u pravom trenutku!

Ostavljamo generalnom direkoru Vladimiru Iliću, najzaslužnijem za sve ovo, da saopšti. Naravno, čućete i naša pitanja. Rezignirano!

  Dakle, ponavljamo!

 Radnici preko Agencije, dobiće naknadu za dvadesetak dana zastoja, zahvaljujući, citiramo: vanrednim ekonomskim merama Vade Srbije!

  Da li smo to danas najavili ! A drugi!!!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“