“Lekar u Novom Pazaru prekršio meru samoizolacije”: Reagovala je i policija…

0
117
Foto: Profimedia / Ilustracija

Lekar Opšte bolnice u Novom Pazaru prekršio je meru samoizolacije jer, kako nezvanično saznaje radio Sto plus, nakon povratka iz inostranstva nije boravio u kući, već je došao u tu zdravstvenu ustanovu kako bi radio pa je morala da reaguje i policija.

Prema rečima nekoliko zdravstvenih radnika i zaposlenih u novopazarskoj Opštoj bolnici, lekar je pre nekoliko dana došao u Srbiju iz Nemačke, a juče je došao da radi na odeljenje hirurgije.

“Apeli kolega da napusti bolnicu i vrati se kući nisu urodili plodom, pa su rukovodioci morali da pozovu policiju koja ga je odvela u kućnu izolaciju”, rekao je jedan od lekara.

U Policijskoj upravi u Novom Pazaru je nezvanično potvrđeno da su reagovali i jednu osobu iz Opšte bolnice sproveli do kuće jer joj je sanitarna inspekcija, prilikom ulaska u zemlju, uručila rešenje o samoizolaciji.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva protiv lekara je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanjа po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je izjavila da su za sve povratnike iz inostranstva, koji krše meru samoizolacije, obezbedjena tri objekta u Vršcu, Požarevcu i Pirotu koji će služiti za njihov smeštaj do daljeg.

“Ako takvo lice zarazi druga lica i naruši im zdravlje može mu se izreći kazna od jedne od osam godina, ako zarazi lice i dodje do smrti, onda je kazna od dve do 12 godina zatvora”, poručila je Brnabić.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

KORONAVIRUS U SRBIJI:

VANREDNO STANJE – Vikendom još duži policijski čas, ukinuto šetanje kućnih ljubimaca od 20h do 21h, zatvaraju se pijace…

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?